El pelatge del llop Ibèric / The fur of Iberian wolf/ El pelaje del lobo Ibérico

El pelatge del llop Ibèric

En la nostra sortida (anterior entrada del blog) ja havíem parlat del nostre primer contacte amb el llop Ibèric. 
https://www.signatus.cat/
Vam aprendre que el pelatge del llop a l'hivern té dues capes:

El cobertor: és el pelatge que hem notat que és aspre, els pèls són llargs i forts, és molt tupit especialment en la regió del coll i en la zona situada entre ambdós omoplats, on surgeix una espècie de crin erèctil amb una clara funció comunicativa entre individus del grup.La funció d'aquests pèls llargs i forts és atrapar les gotes d'aigua de la pluja i mitjançant el lliscament conduir-les fins al sòl, per la qual cosa, la pell interior sempre es manté seca. és a dir, el cobertor impermeabilitza el seu cos de l'aigua de la pluja, neu, brutícia, etc. 

La borra: és un pelatge intern que està en contacte directe amb la pell, i constitueix un excel·lent aïllant tèrmic i hídric. És més suau i  sembla un borrissol. Es troba amagat pels pèls llargs i rígids del cobertor.

Quan arriba la primavera, els llops perden la borra i el cobertor hivernal i el cos del llop queda cobert per un pèl curt però apretat, descubrint-se el seu cos esbelt . Aquest pelatge dura des de la primavera fins al novembre quan torna a aparèixer el pèl hivernal amb borra i cobertor.

Per acabar, comentar que el nom de signatus en el llop Ibèric també està relacionat amb el seu pelatge. Té al llarg de les potes, de l'esquena i de la cua unes línies fosques o senyals o marques, d'aquí el nom de Canis lupus signatus.

 Fotografies de Cesca Andreu






Fotografia de Cesca Andreu

Fotografia de Cesca Andreu


Fotografia de Sergi Segura 1er C ESO


                                            Fotografia de Cesca Andreu



Fotografia de Gerard Muñoz 1er B ESO


The fur of Iberian wolf

In our excursion at Santa Fe del Montseny we knew the Iberian wolf. (last entrance). This day we learned a lot of things about the Iberian wolf.
https://www.signatus.cat/

The Iberian wolf can seem heavier than it really is, because ot its voluminous coat, consisting of two layers. The firts layer is used to repel water and dirt. The second is a dense waterprof undercoat that isolates the wolf. This becomes a large pile of hair in late spring or early summer. A wolf is usually rubbed against objects such as rocks and branches to lose fur.

The Iberian wolf is found exclusively in the Iberian Peninsula. Its scientific name "signatus" refers to the signs in their fur.

 Pictures by Cesca Andreu





Picture by Cesca Andreu



Picture by Gerard Segura (1er B ESO)


                                                  Picture by Cesca Andreu


Picture by Gerard Muñoz (1er B ESO)



El pelaje del lobo Ibérico

En nuestra excursión a Santa Fe del Montseny, conocimos al lobo Ibérico, la Lupus (anterior entrada) y también aprendimos muchas cosas sobre el lobo.https://www.signatus.cat/

Hemos aprendido que el lobo tiene dos pelajes diferentes, depende de la época del año. El  pelaje de invierno tiene dos capas:
Un pelaje denso y áspero, que pierde cada año durante el verano para poder soportar las temperaturas elevadas. Su función es impermeabilizarlo del agua, nieve, suciedad, etc. 
Un pelaje interno o borra, que está en contacto directo con la piel, que es más suave y que  tiene como función dar calor al cuerpo, es decir, hace de aislante térmico.
Este pelaje lo pierde en abril, cuando empieza el buen tiempo, y es entonces cuando se pude observar el cuerpo esbelto del lobo, cubierto por un pelaje corto pero denso y apretado.

Para finalizar comentar que el nombre de signatus hace referencia a su pelaje. El lobo Ibérico posee en la espalda, en la cola y en las patas unas lineas oscuras o señales, de aquí el nombre de Canis lupus signatus.

Fotografías de Cesca Andreu


Fotografía de Cesca Andreu


Fotografía  de Sergi Segura (1er C)


Fotografía de Cesca Andreu


Fotografía de Gerard Muñoz 1er B ESO


Comentaris